Ahmen grina rå!!!

Smetig smet fick mig att grina igår. 
Det var en film som hette The note book, och jag hade fått den i läxa av Rut. Hon hotade att säga upp vår vänskap om jag inte såg och älskade den - så det gjorde jag.
Historien gick ungefär: gammal man berättar om sin ungdom och på så vis uppstår två parallella handlingar - varav en utspelar sig i nutid och en under 40/50-talet. Han blir kär i en tjej som är överklass, och efter ett tag så spricker deras kärleksbubbla när hon blir tvingad av sina päron att börja på fancy internatskola på andra sidan landet. Det går lång tid och de lyckas aldrig glömma varandra. Killen skickar 365 brev till sin tjej som alla hamnar direkt i hennes morsas gömmor och således tror den stackars flickan att hennes älskade glömt henne. Tiden går och hon träffar en ny snubbe som verkligen är mister tvister och efter ett tag friar han till henne. Men trots att hon är så lycklig och kär i den nye mannen har hon ändåp aldrig lyckats glömma sin första kärlek. Typ en vecka innan bröllopet ser hon en bild i tidningen på sin gamla flamma och hals över huvud reser hon till honom. De får några fina dagar tillsammans, men plötsligt kommer hon på att hennes fästman väntar där hemma. Det blir ett jäkla halabalou vilket får tittaren att börja tvivla - vem ska hon välja? Givetvis blir det ändå ungdomsförälskelsen och precis i slutet så fattar man att paret från 50-talet är samma par som nu sitter och snackar gamla minnen på ålderdomshemmet. Slutscenen är bara hjärtekrossande, men mer än så ska jag inte avslöja. Originellt? Inte särskilt, men skådisarna är faktiskt skitbra och jag rekomernerar den verkligen (om man nu anser det värt att se den efter denna spoiler, men kom igen - det är väl inte som om du inte kunnat gissa hur det gick?).
puss /Majs

Bråkigt :(

Väx upp, sa mamma.
Neej, sa jag.

tröttma

Hela dagen har jag suttit i soffan. HELA DAGEN!
Det gör lite ont i stjärten att vara så lat, annars är det rätt OK.

Perfekt!!!

Nu visar de Rädda Willy l på femman. Kan det kännas mer rätt?
Jo, den är nästan bättre dubbad. Faktiskt.

C/O

I reklampausen mitt i dubbelavsnittet av Sex and the city gick jag ut för att se om Let's Dance fortfarande var kvar. Det var han. Jag sträckte fram lockbetet: en morot som kanske legat lite länge i kylen. Danne tog inte emot den, och nu är jag lite orolig att jag sumpat min chans.

Snap back to reality

Hemma igen.
Sitter på min rör(l)iga säng (det är sjukt mycket grejer i den och när jag lutar mig mot väggen så glider madrassen undan = fett onajs).
Allt är som vanligt som vanligt.
Eller en ny grej: en förrymd tamkanin har flyttat in i vår trädgård. Bor visst under altanen.
Efter inspirationsresan till Skåne känner jag mig lite sugen på att namnge den - det fanns nämligen många små söta fölisar som ännu inte hade döpts där. Sjukt kul vore ju att ge kaninen ett riktigt hästigt namn. Typ Carizma eller Little Brown Jug. Haha! 
 

P.S. Kom på det nu: Let's Dance ska vi kalla den.

I <3 horses 4-ever

Ja, eftersom det aldrig händer något NÅGONSIN där hemma, och ingen känner för att roa mig så har jag stuckit till Skåneland a.k.a. Hästmekka. Anna Häst berättade att hon hade fått en dag ledigt från sitt sommarjobb här nere och när jag fick höra det så dröjde det inte länge innan saken var biff.
Idag har vi varit underbart nördiga och bara pratat om hästar eller sånt som hör hästar till. NICE! Och när jag ändå befinner mig i krokarna, så kändes det minst sagt givet att göra ett besök på Flyinge. Och jag behövde inte direkt bli besviken, nej jösses vad flådigt det var! Allt från stallarna till hinderparken var perfekt.
Nu gnäller Anna Häst att hon är hungrig... men vi hörs väl, hej.



OBS: detta ÄR en kontaktannons!

Hej! Är du som jag trött på långa och ensamma sommardagar?
Som nybliven student har jag upptäckt att ensam inte alls är stark när mina vänner hellre umgås med sina respektive, jobbar, eller bara vilar. Och därför söker jag nu Dig/Er, kompis/ar - kille eller tjej - som peppar på att hitta på nya saker, festa eller bara hänga lite.
Körkort är ett plus - men inget måste, och när det kommer till ålder är jag inte kräsen.
 
Svar till "Sommaren är kort - tillsammans är man mindre ensam"






Packman

Hej då, nu styr jag med familj kosan i nordvästlig riktning, jag ska bara packa färdigt. Det står också klart att även jag ska plantera, och ja... det är väl bara att bita i det sura äpplet. Om jag har tur, är vi hemma redan på lördag kväll - men då blir det till att hugga i på plantaget - annars blir det på söndag.
Ha det så bra, och var rädd om varandra på midsommar <3



AHM!

,__,

Jaha... nehe...
Doktor Wirdby ba: Ja, det här ser ju ont ut. Typiskt fall av öroninflamation.
Och mamma ba: Ja, det var ju bra, nu hann du hämta ut medicin innan vi far till Urskogen. Se till att packa klart nu.


dudu


Doktorn kan komma (att rädda min midsommar?)

När jag var liten hade jag som sagt ofta problem med öronen. Jag vet inte hur många öroninfektioner jag har haft, eller hur många läkarbesök jag gjort - men många är det. Nu har jag alltså drabbats igen, och det känns inget vidare. Två nätter i rad har jag suttit i min säng klockan fyra på natten och liksom gungat fram och åter likt ett ryskt barnhemsbarn, och dessutom konsumerat ett par stolpiller Alvedon kombinerat med Ibumetin. Jävligt illa med andra ord.
Idag hade jag som protest mot allt detta larv funderingar på att gå ut på onsdagsklubb, men jag tror knappast att mina stackars trumhinnor hade pallat det. Istället tog jag Liseli-lis' råd och gjorde en lugn hemmakväll med Larsson - vilket i sin tur ledde till en härligt flottig afton framför Skitmatchen. En kort sammanfattning skulle väl kunna beskrivas som att jag under första halvlek hade fullt sjå med att hantera alla de spännande ljud som kom inifrån min hörselgång, och under andra kände jag nästan att jag längtade tillbaka till första, då jag inte hade koncentration nog att följa Sveriges försvarsspel.
Det om det  - istället mer om mitt påvra hälsoläge: Klockan 08 öppnar hälsocentralens linje, och jag planerar att stå först i den telefonkön imorgon. När jag sedan får prata med Någon Som Kan Något har jag fåtta stränga order av mamma (som för övrigt själv jobbar inom vårdsektorn) att bre på lite extra när de frågar hur ont jag har, och att verkligen försäkra dem om att jag behöver deras piller, så att jag snarligen kan hamna under deras stetoskop.
Till denna historia bör också tilläggas att jag tillsammans med min familj ska resa till Dalarna och plantera barrskog över helgen, så jag måste liksom få veta om jag är vid arbetsför vigör (rim!). Men det är här som min mästerplan kommer in. Grejen är nämilgen den, att jag faktiskt inte har någon vidare lust att trampa omkring i farfars uråldriga skog och sätta granplant, för att sedan utstå bannor över hur dåligt jag jobbat (varit där, gjort den - som man brukar säga...) Om jag i stället får ett läkarintyg på att jag har insjuknat i en allvarlig öroninfektion, då kommer jag slippa allt eländes elände på självaste Midsommarafton. För inte ens min farfar skulle kräva att jag ställde upp då. Han skulle antagligen bli lite sur, men han skulle inte kräva det. Så... nu blir det alltså bara att be till Den Vandrande Vålnaden att jag i blir diagnostiserad öroninflammation imorgon och därmed slipper vandra omkring friskförklarad (men ändå sjuk) och slita i mitt anletes svett samtidigt som mina goda vänner glada i hågen dansar runt den gigantiska fallossymbolen.


Dags att fejsa fakta

Det kan för gemene man verka tämligen uppenbart, men det var först idag som det slog mig att jag kommer behöva jobba stenhårt om jag ska klara det jag planerar att genomföra till hösten/vintern 08. Och det kändes inte så bra. Jag blir tvungen att lägga upp en budget och jag kommer tvingas snåla. Skit också.
Som grädde på moset fick jag för några veckor höra av en anonym B att min resekompanjon kanske inte längre är med på våra (mina?) planer... han vet antagligen inte att jag vet, men Simpis: jag vet, och jag väntar med spänning på att du ska ge dig till känna


Don't be jealous i've been chatting online with babes all day

Datorn är fin och silvrig och jag har inte ens tagit bort skyddsplasten :)
Jag tänkte att jag skulle vilja ha ett fint klistermärke på den, alternativt sätta fast en sån där remsa som man kan skriva på - ni vet en sån som man märkte upp sin klassrumsmugg med på mellanstadiet. Givetvis ska det stå nåt fyndigt och coolt på remsan -  någon idé?



Öronbarn

Hej,
det var länge sen jag la upp ett riktigt inlägg här. Sorry'bout that. Eller, riktigt och riktigt... vad nu det  innebär. Under svenska C kom vi ju fram till att en blogg kan se ut hur som helst (åååååh - svenska C! ååååååh - Carina! ååååååh - Vasa! åååååååh - Runa! åååååh - vad det var bättre förr!). 
Hur som helst, med "ett riktigt inlägg" menar jag väl nåt som känns lite läsvärt, typ.
Men här kommer ändå lite mer skit.

Under tiden jag inte skrev tog jag studenten, och faktiskt så har himla mycket kretsat kring just det den senaste tiden. Typ allt. Det känns skitkonstigt att Vasatiden är över nu, men jag tycker ändå inte att det är mig övermäktigt. Jag kan hantera det. Det ska bli skönt att inte vara bunden kring några måsten, utan kunna bestämma helt själv vad jag vill göra. Det ordnar sig. Det blir bra. Jag kan själv.
Det enda som suger stenhårt är att jag varit mer eller mindre sjuk i över en vecka nu. Jag verkar ha drabbats av nåt slags supervirus som hela tiden muterar och övergår i nya symptom. Hittills har jag gått igenom illamående, vanlig förkylning och stört jävla ont i öronen. Det sistnämnda slog till igår med sitt klimax mellan 03 och 07 - för den som undrar - sedan dess har det varit ganska lugnt. Men gudars skymning, av alla smärtor måste de i öronen vara bland de värsta. Inför den ondskan står man totalt maktlös och inget piller verkar hjälpa. Man kan heller inte massera eller kräkas bort den. Skitliv.



























På plussidan är ändå att jag kan sitta med min nya dator heeela tiden. Jag fick en bärbar i studentpresent, och det är inte ofta vi går skilda vägar. Jag gillar't.

Oh, ooooh! Nu börjar Skrotnisse och hans vänner på Barnkanalen:):):):):)!
Måste gå, puss hej!

Den slutgiltiga listan, god natt! :)

 

1. Queen - We are the champions

2. Kanye West - School spirit skit 1

3. Säkert - Sanningsdan'

4. James och Karin - Har du grävt någon grop idag?

5. Magnus Uggla - 24 timmar

6. Arctic Monkeys - Dancing shoes

7. Billie the Vision and the Dancers - Vamos a Besarnos

8. Bruce Springsteen - Born to run

9. Daft Punk - One more time

10. Dr. DRE - Still DRE

11. Håkan Hellström - Kom igen Lena!

12. Elias and the Wizzkids - Young and hairy

13. Elton John - Crocodile rock

14. Gnarls Barkley - Smiley faces

15. Toploader - Dancin' in the moonlight

16. Paradisio - Bailando

17. Eagle Eye Cherry - Save tonight

18. Håkan Hellström - En midsommarnattsdröm

19. Jens Lekman - Into eternity

20. Justin Timberlake - Sexyback

21. Laakso - Dropout

22. Nena  - 99 luftballons

23. Junior Senior - Move your feet

24. Fredde Le Grand - Put your hands up for Detriot

25. Monetybrother - Reconsider me

26. My morning jacket - What a wonderful man

27. Red hot chili peppers - By the way

28. SMK - Övningsköra

29. Ted Gärdestad - Satellit

30. Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg

31. The Ark - Father of a son

32. The Coral - Dreaming of you

33. The Who - Baba O'Riley

34. The tough Alliance - Koka-kola veins

35. Those dancing days - Those dancing days

36. Cornershop - Brimful of Asha

37. Frank Zappa - Bobby Brown

38. Gyllene tider - Gå och fiska

39. Infinite Mass - The thief

40. James Brown - Play that funky music white boy

41. Mamas and Papas - Seasons in the sun

42. MC Hammer - U can't touch this

43. R. Kelly - World's greatest

44. Robin Hood - Oo-de-lally

45. Snook - Snook, svett och tårar

46. Teddybears STHLM - Cobrastyle

47. The Darkness - I believe in a thing called love

48. Tom Jones - Sexbomb

49. Queen - Don't stop me now

50. The Clash - Rock the Casbah

51. CC Music Factory - Everybody dance now

52. David Bowie - Heroes

53. Jackson 5 - Baby I want you back

54. Donna Summer - Hot Stuff

55. Little Richard - Tutti Frutti

56. Gloria Gaynor - I will survive

57. Eminem - Lose yourself

58. Fool's Garden - Lemon Tree

59. Jakob Hellman - Du är allt jag vill ha

60. Teddybears STHLM & Swing Fly - Hey boy

61. The Source ft. Candi Staton - You got the love

62. Yelle - Ce jeu

63. Phats and Small - Turn around

64. The Gossip - Standing in the way of control

65. Bob Hund - Nu är det väl revolution på gång?

66. Temptations - You make me wanna shout

67. Navid Modiri och Gudarna - Dags för slagsmål

68. Familjen - Det snurrar i min skalle

69. Pugh Rogefeldt - Finns det lite stolthet kvar?

70. Aretha Franklin - Respect

71. M.I.A. - Paper planes

72. The Beatles - Twist and shout

73. Justice - DVNO

74. Marit Bergman - This is the year

75. Elvis Presley - Jailhouse rock

76. Elvis Preseley - Blue Suede shoes

77. Welle Erdball - Monoton und minimal

78. Alphabeat - Fascination

79. Rare Earth - Get Ready

80. Nirvana - Come as you are

81. Glen Miller Orchestra - In the mood

82. Weezer - Buddy Holly

83. Bob Dylan - I want you

84. Adam Tensta - My cool

85. Depeche Mode - Just can't get enough

86. Hanson - Mmmbop

87. The Mamas and the Papas - Make your own kind of music

88. Suede - Beatuiful ones

89. Red Hot Chili Peppers - Otherside

90. Michael Jackson - They don't really care about us

91. Blur - Parklife

92. The Libertines - Music when the lights go out

93. The Clash - Rudie can't fail

94. Lou Reed - I'm so free

95. The Beatles - Some togeather

96. Tina Turner - Simply the best

97. Run DMC - It's like that

98. Cher - All or nothing

99. Radiohead - Anyone can play guitar

100. The Rolling Stones - Let's spend the night togeather

101. GES - En jävel på kärlek

102. GES - När vi gräver guld i USA

103. Fruitgum Company - Goody goody gumdrops

104. Diana Ross & the Supremes - You can't hurry love

105. Jimmy Jones - Good timin'

106. Wamdue Projekt - King of my castle

107. Gerry & The Pacemakers - How do you do it

108. Rubettes - Sugar Baby Love

109. Fruitgum Company - Indian giver

110. Aqua - Dr. Jones

111. The Spice Girls - Who do you think you are?

112. Elias and the Wizzkids - Wonderwall

113. Elias and the Wizzkids - Panik


Sp3K är bäst - ingen protes(t)

Ja, hörni... här kommer den igen: SPELNINGSLISTAN TILL STUDENTEN!
(you know the drill)
1. Queen - We are the champions

2. Kanye West - School spirit skit 1

3. Säkert - Sanningsdan'

4. James och Karin - Har du grävt någon grop idag?

5. Magnus Uggla - 24 timmar

6. Arctic Monkeys - Dancing shoes

7. Billie the Vision and the Dancers - Vamos a Besarnos

8. Bruce Springsteen - Born to run

9. Daft Punk - One more time

10. Dr. DRE - Still DRE

11. Håkan Hellström - Kom igen Lena!

12. Elias and the Wizzkids - Young and hairy

13. Elton John - Crocodile rock

14. Gnarls Barkley - Smiley faces

15. Toploader - Dancin' in the moonlight

16. Paradisio - Bailando

17. Eagle Eye Cherry - Save tonight

18. Håkan Hellström - En midsommarnattsdröm

19. Jens Lekman - Into eternity

20. Justin Timberlake - Sexyback

21. Laakso - Dropout

22. Nena  - 99 luftballons

23. Junior Senior - Move your feet

24. Fredde Le Grand - Put your hands up for Detriot

25. Monetybrother - Reconsider me

26. My morning jacket - What a wonderful man

27. Red hot chili peppers - By the way

28. SMK - Övningsköra

29. Ted Gärdestad - Satellit

30. Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg

31. The Ark - Father of a son

32. The Coral - Dreaming of you

33. The Who - Baba O'Riley

34. The tough Alliance - Koka-kola veins

35. Those dancing days - Those dancing days

36. Cornershop - Brimful of Asha

37. Frank Zappa - Bobby Brown

38. Gyllene tider - Gå och fiska

39. Infinite Mass - The thief

40. James Brown - Play that funky music white boy

41. Mamas and Papas - Seasons in the sun

42. MC Hammer - U can't touch this

43. R. Kelly - World's greatest

44. Robin Hood - Oo-de-lally

45. Snook - Snook, svett och tårar

46. Teddybears STHLM - Cobrastyle

47. The Darkness - I believe in a thing called love

48. Tom Jones - Sexbomb

49. Queen - Don't stop me now

50. The Clash - Rock the Casbah

51. CC Music Factory - Everybody dance now

52. David Bowie - Heroes

53. Jackson 5 - Baby I want you back

54. Donna Summer - Hot Stuff

55. Little Richard - Tutti Frutti

56. Gloria Gaynor - I will survive

57. Eminem - Lose yourself

58. Fool's Garden - Lemon Tree

59. Jakob Hellman - Du är allt jag vill ha

60. Teddybears STHLM & Swing Fly - Hey boy

61. Depeche Mode - Just can't get enough
(+Elins fyra låtar som jag ännu inte flyttat över till den rätta datorn...)

Asså, jag trodde jag hade fler, men det går ju fortfarande bra att lägga till låtar. 

Åtminstone jag saknar Marit Bergman. Beatles var önskat, men jag hade visst inte den låten - så Maran du måste skicka alla de låtar som du snackade om.

Om man vill ha med något speciellt ska man skicka låten till mig på MSN eller via mail. Min adress är [email protected]

Puss!


Dionysos is my homeboy


Feta fransyskor som svettas om fötterna
trampar på druvor som sedan skall jäsas till vin
Transparationen viktig é, ty den ge fin boquet
Vårtor och svampar följer med,
men vad gör väl det?
För jag vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin!
- Även om följderna blir att jag får lida pin!
Tycker du jag är fyllersvin, fyllesvin, fyllesvin?
Tycker du jag är fyllesvin?
Ja, jag erkänner



RSS 2.0