Som arbetslös hinner man ju tänka en hel del, och detta är vad jag kommit fram till:

om räkan hade varit ett leva-i-luften-djur hade det varit trollslända.

LUFTENS RÄKA



 


Hönsmens

Jag har undrat skitlänge hur stor risk det är att få ett befruktat ägg med sig hem i kartongen. Det har faktiskt hänt mig en gång, men det syntes liksom inte mer än en röd liten prick i gulan. Och nej jag åt det definitivt inte när jag upptäckte det. Hur som helst hittade jag av en helt makalös slump till ett blogginlägg med tillhörande kommentarer om just detta.


Och vi

- vi ses imorgon, min sköna!

In Sweden we call it a kick*

Nu när snöyran har lagt sig kanske det förra inläggt ter sig en aning överpeppat, men överpeppat är i dessa sysslolösa dagar ett mycket sällsynd och dyrbart humör - så jag sparar texten så jag kan titta på den en regning dag framöver.
Anledningen till allt detta PEPP var att jag äntligen, efter typ fyra månaders mer eller mindre intensivt letande faktiskt hittade ett boende i Chamonix åt mig och min planerade respolare Simpis. 
Nu blir saker och ting alldeles för jävla bekant sällan som man tänker sig, och likaså fick jag erfara denna gång. Simpis fick ett annat offer he couldn't refusa, och eftersom jag kände mig sådär lagom sugen på att dela rum med tre helt okända svettisar från västkusten (vilka för övigt ställde frågan "Och vad anser du om nattliga hemsläp?" redan som punkt tre i första mailet), så kände jag att det i alla fall kunde vara läge att börja se sig om efter alternativ.
Således återgick jag alltså till mitt eviga sökande, och ganska snabbt hittade jag det som jag ska sysselsätta mig med under skidsäsong 08/09. Jag ska gå en kurs för att bli reseledare på STS Alpresor, och planerar därefter att jobba hos dem i vinter. Det är visst skitsvårt att få anställning på resebyrån, men även om jag inte får jobbet hos STS kommer jag fortfarande att befinna mig nere i Alperna i början av säsongen, och därför borde det inte vara särskilt svårt att hitta nåt annat ströjobb för att kunna hålla mig kvar där nere några månader. 
Alltså har jag nu, mer eller mindre i alla fall, spikat en jäkligt skön grej att pyssla med för en tid framöver. Det ger en bra magkänsla att veta att den där alpsäsongen kommer bli av till slut, fast den kanske inte riktigt blev som jag tänkt, och den räcker heeeela dan.
- Varje dag!



* Ibland får man till det, du. Jag hade säkert t.o.m. klarat mig rätt bra fem månader i samma lägenhet som tre goa västkustare.

Jag gjorde det

YES!


I do the walk of life

Ibland går jag upp mitt i natten för att kolla ut ur mitt köksfönster, över gatan och in i mina grannars köksfönster, bara för att se efter om någon annan kommer titta tillbaka
Ibland utmanar jag mig själv på hur djupt jag kan slappna av
Ibland kollar jag på Barnkanalen hela dan
Ibland springer jag så fort jag kan genom mitt hus
Ibland rullar jag in mig i täcket och trycker mig så tätt intill väggen det bara går
Ibland sitter jag med foten i en låda

RSS 2.0