Mitt BAHAMAS

Blodsockerhalten är så låg att mina händer skakar. Jag är heltslutkörd och huvudet värker. Hela dagen har gått åt till att göra ärenden i sista minuten. Jag har bara hunnit med ett mål mat - lunch. Men jag tog mig igenom min "Book Presentation" utan att göra bort mig totalt, och resten av skoluppgifterna skiter jag faktiskt i för nu, nu åker jag på SEMESTER!!!

image2

Vem är jag att kalla mig "student"?

Nu är jag så trött, så trött. Här har jag suttit i hundra år och sju evigheter men är fortfarande inte klar med min engelska roman. Inte på långa vägar: det är ju flera hundra sidor kvar!
Det blir en månglång natt inatt.
/M

/l/l0g1

Idag har jag varit på knappt två lektioner av de fyra som stod på schemat. Det kändes väldigt skönt och jag ångrar mig inte det minsta. Jag har både roligare och viktigare saker för mig än att förkovra mig i engelsk grammatik, bena ut vad som egentligen utmärkte 1890-talets arkitektur eller egagera mig i hur jag skriver en disposition utifrån en historisk text. Minsann! Ibland vill man bara äta sushi och ta en kopp fika, så enkelt är det...
Över huvud taget är jag lika vansinnigt trött på skolan som alla andra treor är. Om jag går till skolan så är det oftast tack vare att jag lyckats lura mig själv dit. Kvällen innan säger jag till mig själv att jag ska gå på första lektionen bara för att komma upp ur sängen, och sen kan jag åka hem och plugga där. Efter första lektionen låter jag helt enkelt bli att  tänka, och på så vis tar jag mig ända till skoldagens slut. Trixigt va?!! Det är ett evigt bedragande, men det funkar ju (inte som t. ex. ett ägg alltså... som man måste koka... eller steka, eller... en maskin typ).
En sak som gjorde mig lite extra trött idag var responsen som jag fick på mitt filosofihemprov. Jag var visserligen medveten om att jag inte hade skrivit ett toppenarbete, men jag var trots allt rätt nöjd med det. Även såhär i efterhand. Men som kompensation för filosofin fick jag ju ett ruskigt överskattande betyg på mitt muntliga nationella prov i Svenska B, så det jämnar väl ut sig i längden sånt där.
Nu gäller det dags att spurta: jag har 300 sidor kvar i min engelska roman att läsa tills imorgon.
Love, Majsis.

(Dagens hejarop: "Pigga ben, pigga ben!")


Man kan ju aldrig vara säker på någonting, det är det som är det jävliga

Så fort jag ska fatta beslut, viktiga som oviktiga, förvandlas jag till en velig sjuttiofemåring. Utan vilja, utan ambitioner, rädd för allt och alla, nojig och nervig. Jag som annars är känd som tjejen med fötterna på jorden.
Du Maja, du känns alltid så trygg i dig själv. Du är en tjej med  båda fötterna på jorden.
Förr, när man var yngre kanske, men inte nu ä!
Just nu funderar jag på att åka till Rom i övermorgon. Väldigt hastigt och olustigt, och du kan ju tänka dig vad sjuttiofemåringen tänker om det!! Det blir kortslutning i maskineriet, error, mental härdsmälta, ja fullständig kollaps! Det blir både å ena och andra och tredje sidan innan jag ibland tar en paus från velandet. För velande är vad det är. Det är inget rationellt tänkande som på något vis leder någonvart. Nej! Här snackar vi som sagt ett virrvarr av motsägelsefulla skräckscenarion som spelas upp för mitt inre. Alla alternativ blir plötsligt lika dåliga. Och visst kan jag inse min svaghet här; oh ja! Min självinsikt är rörande stor, tro mig. Jag är så otroligt full av självinsikt på tusen olika plan. Dock är jag sämre på att göra något konstruktivt med alla mina kloka insikter. Jag paralyseras helt enkelt vid blotta tanken på allt vad frihet innebär. Helst av allt skulle jag vilja bli tvingad jämt, då skulle jag ju kunna ägna mig åt det näst bästa en sjuttiofemåring vet: att gnälla och klaga. 
/Majsis

P.S.
Klart jag ska åka till Italien, det inser jag ju nu. Take a walk on the wild side, kärringjävel 

image1

Nyskapad, icke nyskapande blogg !

Yes, idag kände jag att det var dags att hugga i.
  /Majsis

RSS 2.0