Ikväll sjunger Runa in våren


HUSS!

Bloggen verkar ha förvandlats till någon slags citattavla, men vad göra när man har så härliga vänner som jag?

The Dude säger:

fan för nykterister... de är inte mänskliga! jag längtar tills imorgon ca 03.16 då jag kan vara nihilist-packad på riktigt, yes! ingen kommer att trivas i min närvaro... Im the shit!

och lite senare...


The Dude säger:

Indie-poppare, räds! hussen skall förstöra er kväll den 24:e maj i nådens år 2008. ingen skall skonas!


Att äta eller ätas?

maria säger:

jag är inte säker på att jag skulle äta upp dig om du blev till en oliv

Majs säger:

JAG SKULLE HELT KLART ÄTA DIG!!

Majs säger:

AHM

Majs säger:

!!!!!!!!!!!

maria säger:

då skulle jag bo i din mage för alltid

maria säger:

jag skulle inte låta dig bajsa ut mig


FÅR JAG LOV?

*DANSPAUS*

Så... MÄTT... men, måste... PLUGGA

Käkade vegetarisk pasta på Dallas idag. Helt ok, men nu är jag ju så mätt att jag inte orkar tänka. Jag har pastasås i hjärnan liksom.

Istället kan jag prata på msn och fantisera lite om min balklänning som jag fann idag på Klädpiraten. Innan hade jag gruvat mig lite inför själva "kollandet och letandet", men turligt nog behövde jag bara gå till en affär så hittade jag en som passade bra nästan direkt. Nu kommer jag åtminstone vara helt okej snygg liksom. Den är pastellgrön och prasslig - klänningen alltså.

Du fattar verkligen inte hur mätt jag är.

Och vilken välfärdsmodell förespråkar du?

Nä, vad ovärt det känns att sitta klockan 01.12 en tisdagsnatt och försöka argumentera för något som man verkligen verkligen verkligen inte är det minsta intresserad av. Inte kan jag ta till det gamla "sätta på sig studentmössan-tricket" för att tagga till heller. Jag har nämligen packat ner den och bestämt mig för att inte ta upp den förrns DET ÄR DAGS. Dessutom har jag tvättat håret för en stund sedan och vill inte blöta ner den. Istället har jag gjort mig en snitsig frottéturban (-ett sådant pampigt ord!) som jag med inbillad stolthet bär på skulten.
För övrigt är turban en otroligt underskattad version av huvudbonad i vår del av världen. Var det inte snack om att det skulle bli supertrendigt med turban för några sommrar sen? Är det jag som är imbecill eller kom den kanske aldrig till Gävle?
Now fuck off!


















En gång i min ungdom...

Så var det över för min del. Det som varit så jävla roligt, nervöst, läskigt och peppande på så många olika vis. Hade jag varit lagd åt det något mer känslosvallande hållet hade jag säkert börjat grina minst hundra gånger det senaste dygnet. Fast nu är ju inte jag den som fäller tårar i första taget. Nej, istället får jag typ utbrott och skriker lite ibland. Det händer också att jag helt omotiverat börjar peppa små runaiter (yngre än mig) till tusen, bara sådär. 

Men det är faktiskt så, att jag kan inte nog poängtera hur sjukt jävla BRA den föreningen är. Allt jag känner när jag tänker på mina tre runaår, är bara en ändlös jävla stolthet. Och om jag bara fick en enda önskan här i (förenings-)livet, så vore den att min stolthet på nåt sätt ska leva kvar. Vi är värda så sjukt mycket mer än vad en del verdandister, andra elever på Vasaskolan eller (typ) Walter ibland ger uttryck för.
JAG ÄLSKAR RUNA!!!!

                                                   


DU-DU-DU-DUUUUUU, DU-DU-DU-DUUUUUU

Jag har suttit på min säng och läst ett par timmar, eller kanske tre. Samtidigt lät jag Beethovens femte symfoni gå på repeat i min iPod (högsta volym såklart). Det är det enda klassiska stycket som finns bland alla mina låtar, och nu känner jag mig lite konstig. Mammor med sur ölandedräkt och pappor som slår och säger arga ord på finska. Dränkta kattungar.

Note to self

Maja!
Kom ihåg att inte bli så jävla högtarvande och pretto nästa gång du ska skriva blogg. Ord som kravlöst, fantastisk, eller formuleringar i stil med "spela lite vemodigt för svalorna som flyger högt över huvudet" bör undvikas at any cost.

Munspel heter harmonica på engelska

Munspel, är inte det ett fantastiskt instument? Dessutom tycker jag själv väldigt mycket om ordet i sig. Munspel. Det är karaktär i det. Jag gillar ord om man hör ihop med sin syftning (säger man så? aja, men du fattar vad jag menar). Tänk grus, klängig, klämkäck eller plaskvåt.
För några sommrar sedan var jag väldigt nära att köpa mig ett munspel. Det enda som stoppade mig var att jag inte hade nog med pengar på fickan just där och då, i musikaffären där jag hade hittat ett. Jag vet att Lisis hade pengar, och hon slog till, men jag vet också att hon sen dess inte har spelat många toner på det, och antagligen hade jag gjort precis likadant. Men ändå, det vore liksom ballt att bara kunna langa fram ett munspel ur bakfickan och sitta på bryggan nedanför mormor och morfar och spela lite vemodigt för svalorna som flyger högt över huvudet. Andra gånger skulle jag göra dundersuccé när jag gick på fest och som partytrick helt plötsligt överraskade alla med världens häftigaste munsspelssolo. Vilken stämning alltså!
Men bäst av alla stunder tillsammans med mitt munspel skulle ändå vara när jag satt där på bryggan i all stillhet. Just nu är det dit jag längtar allra mest. Det är så kravlöst där. Där är jag lite som Snusmumriken - ingen begär något av mig, och jag begär inget av någon.
Jag har alltid haft en viss känsla för mannen med mossgrön slokhatt. Vördnad blandat med avundsjuka, typ. Antagligen ligger det i hans mörka och frånvarande blick. Den är så jävla irriterande på något vis. Man vet liksom att hur mycket man än försöker, kommer han att förbli ett provocerande mysterium.

P.S. Visst är han lite snygg också?



image26

Post scriptum

5. Magnus Uggla - 24 timmar*
(---)
49. Queen - Don't stop me now

50. The Clash - Rock the Casbah

51. CC Music Factory - Everybody dance now*

52. David Bowie - Heroes

53. Jackson 5 - Baby I want you back

54. Donna Summer - Hot Stuff

55. Little Richard - Tutti Frutti

56. Gloria Gaynor - I will survive

57. Eminem - Lose yourself

58. Fool's Garden - Lemon Tree

59. Jakob Hellman - Du är allt jag vill ha


*Nr. 5 & 51 är låtar som jag ännu inte har på min hårddisk - skicka, per favore!                   

Bitter är det nya svart, och det är här för att stanna

maria säger:
jag vill dricka sprit
Fantomen säger:

det är nåt som jag inte alls vill göra. jag vill plugga, träna och ta tag i mitt liv

Fantomen säger:

men lyllos dig, du har ju iaf överkomliga och realistiska mål


Jag är inte den som är den, jag är den andra

Det var också jag som var berusast av alla igår.

Nu när jag har fått lite perspektiv på saker och ting känns det ju bara som en ph1 ovärd idé att typ kräla omkring på ett köksgolv mitt i natten, men just då tyckte jag verkligen att det var världens grej. Världens grej! Jag tyckte även att det var kul att stå inne i en pytteliten garderob en stund. Hur som helst har det där med värdighet har ju aldrig varit min starka sida, och det är något som jag helt enkelt får ta och acceptera hos mig själv.

Näe, jag skämta bara - det är inte alls "helt enkelt". Det är skitsvårt och idag vill jag helst inte alls tänka på vad jag gjorde igår. Jag är inte härliga bruden, jag är ångestbruden - Hej! Fan vad pinig och sunkig och barnslig jag är.




326319-25

RSS 2.0